ال سی دی نوکیا Nokia 6300 6120c 8600 7500 6555 5320 3120 LCD
موجود در انبار
- تأسیس شرکت نوکیا به سال ۱۸۶۵ بازمیگردد، که فردریک ایدستام با مشارکت لئو میشلن اقدام به راهاندازی شرکت نوکیا نمود. این شرکت در آغاز در زمینه تولیدات کاغذی فعالیت میکرد، اما در سال ۱۸۹۶ ایدستام بازنشسته شد و میشلن ریاست شرکت را در دست گرفت که در پی آن در سال ۱۸۹۸ نوکیا آغاز به تولید لاستیک و تایر خودرو کرد.
- از ۱۹۱۲ این شرکت وارد عرصه تولید تجهیزات خطوط تلفن، تلگراف و سیمکشی الکتریکی شد. در سال ۱۹۸۸ بخش تولید تایر این شرکت تحت نام نوکیان تایرز تفکیک شد و در ۱۹۸۹ نیز بخش تولید کاغذ نوکیا نیز به شرکت اسسیآ واگذار گردید. این شرکت از آغاز دهه ۱۹۹۰ فعالیت خود را تنها بر بازار مخابرات متمرکز نمود. ساختمان دفتر مرکزی نوکیا در شهر اسپو، فنلاند قرار دارد. سهام شرکت نوکیا در بازار بورس نیویورک و بورس اوراق بهادار هلسینکی معامله میشود.
- نوکیا در پیشرفت و توسعهٔ صنعت مخابرات سیار و استانداردهایی مانند جیاسام، نسل سوم شبکه تلفن همراه (3G)، فرگشت بلندمدت (LTE) و نسل پنجم شبکه تلفن همراه (5G) نقش مؤثری داشته و در برههای، بزرگترین شرکت سازندهٔ تلفن همراه و تلفنهای هوشمند بودهاست.
- نوکیا پس از مدتی در سال ۲۰۱۳ شراکت با مایکروسافت، به دلیل برخی از کشمکشها در فروش و عرضهٔ محصولات، امتیاز تولید تلفنهای همراه خود را به مایکروسافت فروخت و این بخش از شرکت در سال ۲۰۱۴، مایکروسافت موبایل نام گرفت. پس از این اتفاق، شرکت نوکیا به تولید و گسترش فناوریهای اینترنت اشیاء، واقعیت مجازی و سلامت دیجیتال و همکاری با شرکت هیر تکنالوجیز پرداخت. نوکیا در ادامه، شرکتهای آلکاتل-لوسنت، آزمایشگاههای بل و وایتینگس را خریداری کرد.
- در سال ۲۰۱۶ و با پایان حق انحصار مایکروسافت بر برند نوکیا، شرکت نوکیا این بار با همکاری شرکت اچامدی گلوبال (یک شرکت تازه تأسیس فنلاندی) دوباره به صنعت موبایل بازگشت. بدین صورت که وظیفه تولید و تحقیق و توسعه را شرکت اچامدی با برند نوکیا عهدهدار خواهد بود. در سال ۲۰۱۷ نوکیا نخستین گوشیهای هوشمند خود را که شامل، نوکیا۳، نوکیا۵ و نوکیا۶ و نوکیا ۷ و نوکیا۷٫۱ نوکیا۸ و نوکیا ۸٫۱ و نوکیا ۹ را در همایش بینالمللی موبایل در بارسلونا معرفی کرد.
- نوکیا تا سال ۲۰۱۸، سومین شرکت بزرگ سازندهٔ تجهیزات شبکه بودهاست. این شرکت با فاصلهٔ بسیار، بزرگترین شرکت بینالمللی در فنلاند است و میزان قابل توجهی از صادرات، مبادلات بورسی و تولید ناخالص داخلی فنلاند، مربوط به این شرکت است. نوکیا همچنین از دید میهنپرستانه، اهمیت بالایی در میان مردم فنلاند دارد.
- در سال ۲۰۱۷ نوکیا نخستین گوشیهای هوشمند خود را که شامل، نوکیا۳، نوکیا۵ و نوکیا۶ و نوکیا ۷ و نوکیا۷٫۱ نوکیا۸ و نوکیا ۸٫۱ و نوکیا ۹ را در همایش بینالمللی موبایل در بارسلونا معرفی کرد. نوکیا در سال ۲۰۲۰، محصولات جدید خود را به نامهای نوکیا ۸٫۵ نسخه 5G، نوکیا ۵٫۳، نوکیا ۱٫۳ و نوکیا ۵۳۱۰ رونمایی کرد.
- سال ۱۹۹۲ بود که برند نوکیا اولین تلفن تجاری جهان با فناوری GSM را با نام ۱۰۱۱ معرفی کرد. این گوشی توسط نخست وزیر فنلاند، هاری هولکری (Harri Holkeri) برای برقراری اولین تماس GSM مورد استفاده قرار گرفت. پس از این اتفاق نام برند نوکیا در سراسر جهان بر سر زبانها افتاد.
- اکتبر سال ۱۹۹۸، نوکیا از موتورولا پیشی گرفت و به اولین تولیدکننده گوشی موبایل تبدیل شد و تا ماه دسامبر همین سال ۱۰۰ میلیون دستگاه گوشی موبایل وارد بازار کرده بود. حالا برند نوکیا به برندی محبوب تبدیل شده بود و به دلیل تولید گوشیهای مد روزی مانند نوکیا ۵۱۱۰ و ۳۲۱۰ که رنگهای متنوعی داشتند، در بین جوانان طرفداران زیادی پیدا کرده بود.
نوکیا ۷۳۸۰ – یکی گوشیهای فشن برند نوکیا
- برای مد روز بودن نوکیا در آن زمان همین کافی است که بدانید اولین گوشی فشن دنیا در سال ۱۹۹۲ را تولیدکننده ساعت سوئیسی سواچ (Swatch) از روی نوکیا ۱۰۱ الهام گرفت و ساخت. نوکیا همچنین برند ورتو (Vertu) را جهت ساخت گوشیهای لوکس راهاندازی کرد.
گوشی موبایل Vertu Constellation که سال ۲۰۱۷ ساخته شد
- نوکیا سال ۱۹۹۷ مانیتورهای 447Xav و 447K تولید کرد که اولین مانیتورهای دارای بلندگوی استریو و ساب ووفر بودند. سال ۱۹۹۹ بود که این شرکت اولین محصولات وایرلس لن (LAN) خود را معرفی کرد.
ادامه دوران طلایی برند نوکیا در قرن بیست و یک
نوکیا ۳۶۵۰ – اولین گوشی دوربیندار جهان
- برند نوکیا به تنهایی در سال ۱۹۹۸ حدود ۲۰ میلیارد درآمد داشت که ۲.۶ میلیارد دلار آن سود بود. این شرکت سال ۲۰۰۰ بیش از ۵۵ هزار نفر نیرو داشت؛ این تعداد نیرو تقریبا دو برابر بیشتر از موتورولا بود.
- برند نوکیا تا سال ۱۹۹۹ در بیش از ۱۴۰ کشور دنیا در حال فعالیت بود. جالب است بدانید که برخی از افراد در آن زمان به اشتباه تصور میکردند که نوکیا یک برند ژاپنی است. بین سالهای ۹۶ تا ۲۰۰۱ گردش مالی نوکیا ۵ برابر شد و از ۶.۵ میلیارد یورو به ۳۱ میلیارد یورو رسید.
- نوکیا اولین شرکتی بود که دوربین را به اجزای گوشی موبایل اضافه کرد. سال ۲۰۰۳ گوشی موبایل نوکیا ۳۶۰۰/۳۶۵۰ اولین تلفن همراهی بود که دوربین داشت و در آمریکای شمالی به فروش رفت. آوریل سال ۲۰۰۵ بود که نوکیا قرارداد همکاری با Carl Zeiss AG، تولیدکننده اپتیک امضا کرد و همان ماه برای اولین گوشیهای سری N خود را معرفی کرد. این سری از گوشیها برای ۶ سال پرچمدار گوشیهای نوکیا تا ۶ سال آینده بودند.
- نوکیا N95 سپتامبر سال ۲۰۰۶ معرفی شد و به یکی از محبوبترین گوشیها در ایران و دیگر کشورهای جهان تبدیل شد. این گوشی سال ۲۰۰۷ به عنوان بهترین گوشی برای عکاسی در اروپا نام گرفت.
- در همین سال سهم بازار برند نوکیا به رغم فوقالعاده ۴۹.۹ درصد رسید. پس از این تاریخ هیچ شرکت دیگری نتوانست به این رکورد نوکیا برسد. سرانجام روزهای طلایی برند نوکیا به پایان رسید و مسائل داخلی آرام آرام باعث شکست و فروپاشی این غول مخابراتی شد.
فروپاشی برند نوکیا اوایل دهه ۲۰۱۰
برند نوکیا از بزرگترین کمپانی مخابراتی در سال ۲۰۰۷، به مرز ورشکستگی در ۲۰۱۳ رسید و بدترین روزهای خود را تجربه کرد. سقوط این غول فنلاندی نتیجه مشترکی از عوامل داخلی و خارجی بود. دلایل زیادی برای این اتفاق وجود دارد اما در ادامه به چند مورد از اصلیترین آنها اشاره میکنیم:
- مدیران اصلی کمپانی در تصمیمگیریهای اساسی بسیار کند عمل میکردند و همین امر باعث شد تا فرصتهای زیادی از دست برود.
- سال ۲۰۰۶، اولی-پکا کالاسوو (Olli-Pekka Kallasvuo) جایگزین اولیلا به عنوان مدیرعامل شرکت شد. مدیرعامل جدید به جای نوآوری، روی تولید انبوه تمرکز کرد. این تصمیم کاملا اشتباه بود؛ چون نوآوری بود که در سالهای اولیه باعث پیشرفت نوکیا شد و کنار گذاشتن این رویکرد ضرر زیادی به این برند وارد کرد.
- مدیران برند نوکیا آیفون اپل و گوشیهای اندرویدی گوگل را به عنوان رقیب قبول نداشتند. آنها تصور میکردند هیچ شرکتی نمیتواند به سهم آنها در بازار گوشی موبایل نزدیک شود.
برند نوکیا زمانی به اشتباه خود پیبرد که دیگر دیر شده بود. آن زمان اپل و گوگل بازار را در دست گرفته بودند و سهم بازار نوکیا روزبهروز کمتر میشد؛ به علاوه سیستم عامل سیمبین (Symbian OS) دیگر منسوخ شده بود و توان رقابت با اندروید و iOS را نداشت.
همکاری برند نوکیا و مایکروسافت در دهه ۲۰۱۰
نوکیا لومیا ۱۰۲۰ با دوربین ۴۱ مگاپیکسلی – یکی از گوشیهای نوکیا که از سیستمعامل ویندوز فون استفاده میکرد
سال ۲۰۱۰، استفان ایلاپ (Stephen Elop) از مایکروسافت آمد و مدیرعامل برند نوکیا شد؛ سال بعد این شرکت اعلام کرد که یک همکاری استراتژیکی با مایکروسافت داشته و سیستمعامل Windows OS را برای گوشیهای موبایل توسعه داده است. آنها با این تصمیم سعی داشتند برند گوشی موبایل نوکیا را دوباره زنده کنند.
مشکل اصلی گوشیهای ویندوزی اپلیکشنهای محدود آن بود. همین امر باعث شد تا فروش نوکیا در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ شدیدا افت کند و این وضعیت به حدی خراب شد که برند نوکیا تا مرز ورشکستگی پیش رفت. مایکروسافت برای جلوگیری از چنین اتفاقی بخش موبایل نوکیا را با پرداخت ۷.۲ میلیارد دلار به تملک خود درآورد.
نوکیا X – این گوشی از نسخه سفارشی اندروید استفاده میکرد
چند هفته پس از خرید نوکیا توسط مایکروسافت این شرکت گوشی نوکیا X را معرفی کرد که نسخه سفارشی اندروید قدرتبخش آن بود. چنین تصمیمی واقعا عجیب به نظر میرسید. همه از جمله ساتیا نادلا (Satya Nadella) مدیرعامل مایکروسافت گمان میکردند که خرید نوکیا باعث تسریع در رشد ویندوز فون (Windows Phone) میشود اما چنین اتفاقی هیچوقت نیفتاد. ویندوز فون شکست خورد و وضعیت بخش موبایل برند نوکیا از گذشته هم بدتر شد.
تولد برند Nokia Networks در سال ۲۰۱۳
برند نوکیا سال ۲۰۰۷ سرمایهگذاری مشترکی با شرکت ارتباطات زیمنس (Siemens Communications) انجام داده بود. این شرکت مشترک Nokia Siemens Networks نام گرفته و به یکی از زیرمجموعههای نوکیا تبدیل شد.
پس از فروش بخش موبایل نوکیا به مایکروسافت، شرکت مادر روی شبکه داده و تجهیزات مخابراتی تمرکز کرد؛ در ادامه در سال ۲۰۱۳ تمام سهام Nokia Siemens Networks را خرید و نام این شرکت را به Nokia Networks تغییر داد.
شرکت Nokia Networks سال ۲۰۱۶، برند آلکاتل-لوسنت (Alcatel-Lucent) که یک شرکت چندملیتی جهانی فرانسوی-آمریکایی در حوزه ارائهدهنده تجهیزات مخابراتی است، و دفتر مرکزی آن در شهر پاریس، فرانسه مستقر است را خرید و آن را در خود ادغام کرد. این کار باعث تحکیم جای پای Nokia Networks در بازار تجهیزات مخابراتی جهان شد.
خرید برند نوکیا توسط HMD Global در سال ۲۰۱۶
در تاریخ ۱۸ می ۲۰۱۶ مایکروسافت بخش موبایل برند نوکیا را به شرکت HMD Global فروخت. این شرکت توسط مدیران قبلی نوکیا در فنلاند تاسیس شده بود. آنها از اشتباهات گذشته درس گرفتند و با گوگل در پروژه اندروید وان (Android One) همکاری کردند.
HMD Global سال ۲۰۱۷ و پس از خرید نوکیا گوشی کلاسیک نوکیا ۳۳۱۰ را با تکنولوژی امروزی روانه بازار کرد که با استقبال خوبی هم روبرو شد. این برند در تاریخ ۱۹ مارس ۲۰۲۰، گوشی جدید نوکیا ۸.۳ 5G را معرفی کرد که اولین گوشی جهان با تکنولوژی 5G بود.
برند نوکیا از تقریبا فروش صفر در سالهای ۲۰۱۵-۲۰۱۶، به فروش ۱.۵ میلیونی در سال ۲۰۱۷ رسید. در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ این برند بیش از ۴.۸ میلیون دستگاه فروخت و به نهمین سازنده گوشی موبایل در جهان تبدیل شد. HMD Global برند نوکیا را از خاکسترش دوباره زنده کرد.
برند نوکیا در حال حاضر
در حال حاضر برند نوکیا یکی از پیشتازان فناوری 5G در جهان است و Nokia Networks بزرگترین برند زیرمجموعه نوکیا محسوب میشود.
این مطلب را هم بخوانید: >> درباره و تاریخچه برند سامسونگ <<